Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Δήμος Γαλατσίου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Γαλατσίου ξεκίνησε για το έτος 2020 το πρόγραμμα ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών.

Οι εφαρμογές θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, και περιλαμβάνουν:

  • Επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια και στα σημεία που υπάρχει στάσιμο νερό,
  • Τοποθέτηση ταμπλέτων αργής αποδέσμεσης σε φρεάτια και άλλους χώρου συλλογής ύδατος,
  • τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και ελέγχου των κουνουπιών σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι δεν διενεργούνται αεροψεκασμοί.

Επιπλέον, το Άλσος Βεΐκου έχει κριθεί χώρος υπερτοπικής σημασίας, και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφέρειας Αττικής (Δ/νση Υγ/κού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ΠΕ ΚΤ Αθηνών Περιφ. Αττικής), σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας και Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, την Τετάρτη 15/4/2020 έγινε εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε διάφορα σημεία του Γαλατσίου, τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και έλεγχος σημείων, από το πρόγραμμα του Δήμου. Παράλληλα, την Τετάρτη 8/4/2020, κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε προνυμφοκτονία κουνουπιών στο Άλσος Βεΐκου, από την Περιφέρεια Αττικής. Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Ο Δήμος Γαλατσίου εφαρμόζει σύγχρονο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, και συνεργάζεται άρτια με τους αρμόδιους φορείς (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Για την προστασία από τα κουνούπια συμβάλλουμε όλοι με το εξής σύνθημα: «Προλαμβάνουμε: Όχι στάσιμα νερά σε μπαλκόνια και αυλές. – Προστατευόμαστε: Εντομοαπωθητικό μέρα και νύχτα.»

Για περισσότερες πληροφορίες :

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Τμήμα Υγείας και Υγιεινής, Δ. Γαλατσίου τηλ. 210-2222011
Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Πρασίνου, Δ. Γαλατσίου τηλ. 213-2055382.
Στην ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκετε πληροφορίες για την προστασία από τα κουνούπια, https://eody.gov.gr/disease/koynoypia/ καθώς και πληροφορίες για τις ασθένειες που μεταδίδονται από διαβιβαστές, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου (https://eody.gov.gr/profylachtheite-apo-ta-koynoypia-profylachtheite-apo-ton-io-toy-dytikoy-neiloy/)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ