Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Γ. Μαρκόπουλος: «Πρέπει να βάλουμε τέλος στην τυπολατρία και τη γραφειοκρατία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος έδωσε το παρών στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Ενισχύοντας το σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ», την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α, κ. Μαρκόπουλος παρουσία περισσοτέρων από 400 αιρετών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης τόνισε μεταξύ άλλων:  «Συνειδητοποιούμε πως η διακυβέρνηση σε όλα της τα επίπεδα οφείλει να αποτάξει την τυπολατρία η οποία οδηγεί σε ατέρμονη γραφειοκρατία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ίδιους τους υπαλλήλους. Πρέπει να υπάρξει εκατέρωθεν εμπιστοσύνη μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου και της διοίκησης και από κοινού με στοχευμένο πλαίσιο δράσης να προχωρήσουν σε νόμους τομής που θα εξυγιάνουν τον δημόσιο φορέα. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική αποδεδειγμένα έφερε τη χώρα μπροστά σε αδιέξοδα και πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν αν θέλουμε να λειτουργήσει το Δημόσιο Μάνατζμεντ στη χώρα μας.»

 

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, ο Πρόεδρος  της ΕΝΠΕ, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.  Δημήτρης Παπαστεργίου και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη οι οποίοι απηυθύναν χαιρετισμό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ