Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Γαλάτσι: Συμπλοκή ανηλίκων στο Άλσος Βεΐκου – Μέσα στο σχολικό η δεύτερη σύλληψη μαθητή με μαχαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμό προκαλεί η άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο Άλσος Βεΐκου, στη σκιά της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή στα Κάτω Πατήσια. Πρωταγωνιστές μάλιστα ήταν κάποιοι μαθητές γυμνασίου (!), οι οποίοι πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (17.05.2021) κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Μαθητές διαφορετικών σχολείων ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά, κατά τον οποίο βρήκαν ακόμη και μαχαίρια και δυο παιδιά τραυματίστηκαν! Η αστυνομία κλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου όπου πήγαινε ο άτυχος 14χρονος και μια καθηγήτρια σχολείου από το Παγκράτι, όταν δεν μπορούσαν να βρουν δυο μαθητές τους οποίους συνόδευαν.

Για το περιστατικό μίλησε το πρωί της Τρίτης (24.05.2022) στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Γρηγοριάδης, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως είπε αρχικά το σήμα που έλαβαν ήταν για εξαφανισμένο ανήλικο μέσα στο Άλσος Βεΐκου και αφού έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν το περιστατικό με την συμπλοκή των μαθητών, όπου ενημερώθηκαν ότι είχαν βγει μαχαίρια.

Πώς βοήθησαν οι μαθητές στη σύλληψη των δραστών

Το σημαντικό, όπως ανέφερε ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ , ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών για την σύλληψη των δραστών, οι οποίο καθ’ υπόδειξή τους και σε απόλυτη συνεργασία με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, να καταλάβουν τι έχει συμβεί και να γίνει σύλληψη σε δυο χρόνους.

Μέσα στο σχολικό η δεύτερη σύλληψη

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γρηγοριάδη η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα στο Άλσος Βεΐκου όπου είχαν παραμείνει τρεις δράστες και στην θέα της Ομάδας ΔΙΑΣ ο ένας από αυτούς αποπειράθηκε να δραπετεύσει, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στο σχολικό που μετέφερε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης που πιθανόν προκάλεσε την μαχαιριά στον ανήλικο.

«Όταν έφτασαν στο σημείο οι Αστυνομικοί μετά από επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος τους άνοιξε να μπουν και αφού οι συμμαθητές του και ο οδηγός υπέδειξαν ποιος ήταν ο δράστης, ο οδηγός του λεωφορείου με δάκρυα στα μάτια, όπως του μετέφεραν οι συνάδελφοί του, τους έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, όπου φαινόταν σβησμένο το όνομα του άτυχου 14χρονου που αυτοκτόνησε.

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς. «Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε», είπε και τόνισε ότι «η ντροπή δεν είναι στο θύμα είναι στον θύτη. Πρέπει να ντρέπονται για αυτά που κάνουν. Δεν είναι σχολικός εκφοβισμός αυτό που κάνουν, είναι βία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ