Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου Λαμπρινής: Μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τίμησε η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου Λαμπρινής στο ανοικτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, με μεγάλη συμμετοχή καλεσμένων και πολιτών.

Στην εκδήλωση με συντονιστή τον δημοσιογράφο και ιστορικό Πιέρρο Τζανετάκο, αναδείχθηκαν ενδιαφέρουσες πτυχές του Αγώνα που οδήγησαν στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός και στη δημιουργία ανεξάρτητου Κράτους.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο καθηγητής Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπαχάρας, ο οποίος ανέδειξε τα όσα προηγήθηκαν του 1821, τονίζοντας ότι η Επανάσταση ήταν ένα γεγονός- κόντρα στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.

 

 

Η αρχιτέκτων, διευθύντρια του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων και πρόεδρος Καρπενησιωτών Αθήνας Μαρία Παπαΐωάννου, επικεντρώθηκε στη γοητευτική σχέση του τοπίου, της υπαίθρου και της πόλης με την Ιστορία.

Ο διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βασίλης Μαστρογιάννης, μετέφερε το κοινό στον κόσμο των ηρώων του 1821 και στη διάθεσή τους για αυτοθυσία υπέρ του ιδανικού της ελευθερίας.

 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Γαλατσίου- Λαμπρινής δημοσιογράφος Χρήστος Κιούπης, ο οποίος τόνισε ότι η Επανάσταση του 1821 και ο αγώνας για την ελευθερία επιβεβαιώνει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

 

 

Μετά τη συζήτηση ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό της Ένωσης, καθώς και το μονόπρακτο με τίτλο «Η Πατρίδα», με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται περίπου στις 10 το βράδυ.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών, ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μάνος Ελευθερίου, η αντιδήμαρχος Γαλατσίου Πετρούλα Παπαγεωργίου, η τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χωριανόπουλος, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαγκανάρης και η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Χρύσα Παπασταύρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ