Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

“Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει” στη “Μικρή Σκηνή” του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Μικρή Σκηνή του Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της θα υποδεχθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» τη θεατρική παράσταση «Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει».

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Γιάννη Πλαχούρη. Μία αστεία και τρυφερή ιστορία για τον κύκλο των εποχών μέσα από την προσπάθεια ενός φύλλου να κρατηθεί στο δέντρο του και να ζήσει τα Χριστούγεννα. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η ιστορία

Ήταν το τελευταίο φύλλο πάνω στη λεύκα. Έτρεμε τόσο, μη φυσήξει ο δυνατός άνεμος και το πάρει. «Φθινόπωρο! Ήρθε το φθινόπωρο!» ξεφώνιζε κάθε πρωί ο σπουργίτης. «Όπου πάω, στ’ άλλα πάρκα της πόλης, τα δέντρα ετοιμάζονται για τον χειμώνα. Μονάχα εδώ, σ’ αυτό το πάρκο, τούτο το φύλλο δε θέλει να πέσει ακόμη!» «Μα γιατί να πέσω;» ρώταγε το φύλλο. «Μ’ αρέσει εδώ, τόσο ψηλά που είμαι.[…] Μ’ αρέσει, ω, πως μ’ αρέσει η ζωή!» Έτσι κρατιόταν δυνατά χωρίς να πέφτει. Κι όσο αγαπούσε τη ζωή, τόσο σφιχτότερα δενόταν στο κλωνάρι της λεύκας. Ώσπου να καταφέρει μια κρύα χριστουγεννιάτικη νύχτα να κρατήσει μακριά την παγωνιά του χειμώνα.

Η παράσταση

Μέσα από την εναλλαγή των εποχών, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και πάλι άνοιξη, βλέπουμε το φύλλο να αντιμετωπίζει με τόλμη τις δυσκολίες της ζωής, να υπερασπίζετε και να διεκδικεί τους στόχους του, να μαθαίνει να μην ξοδεύει άσκοπα τις δυνάμεις του αλλά να παρατηρεί προσεκτικά, να συγχωρεί και να αγαπά. Μία παράσταση που φιλοδοξεί να ακροβατήσει ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση με φόντο τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η παράσταση συνδυάζει μικτές τεχνικές, όπως πρόζα, παντομίμα, θέατρο σκιών, μάσκες και ζωντανή μουσική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ