Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση «Γέφυρα Μπάιρον από την Αττική στα Επτάνησα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η μουσική παράσταση «Γέφυρα Μπάιρον από την Αττική στα Επτάνησα», την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού», που έδωσε το εξαιρετικό σχήμα της Χριστίνας Ρόκκου, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Βύρωνα, με την συμβολή και του Δήμου Αργοστολίου,όπως και δύο κινήσεων ενεργών πολιτών, του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο».

Ακούστηκαν 15 τραγούδια, σε στίχους φιλελλήνων, αλλά και μεγάλων Ελλήνων ποιητών, με το πρώτο αφιερωμένο στο Μίκη Θεοδωράκη. Αναμεσά τους και το ποίημα του Μπάιρον «Κόρη των Αθηνών», σε μουσική Χριστίνας Ρόκκου και σε πρώτη εκτέλεση.

Παρέστη ευρεία αντιπροσωπεία του δήμου Αργοστολίου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιώργο Τσιλιμίδο,σε ανταπόδοση επίσκεψης του δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία στο Αργοστόλι, τον περασμένο Αύγουστο.

Παρέστησαν επίσης: Οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίνα Κασιμάτη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών,Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί κυρίως από τον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Πλακίδας, η Αντιπρόεδρος, Ιουλία Κιούπη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Μαζί για τον Βύρωνα” Μίλτος Μπαντής και “Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα” Βασιλική Σάρολα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων κεφαλλονίτικων συλλόγων του Λεκανοπεδίου.

Οι Δήμοι Βύρωνα και Αργοστολίου, αμφότερες πόλεις του Μπάιρον, προγραμματίζουν κοινές δράσεις και στο μέλλον, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει στον κοινό στόχο δημιουργίας «Ευρωπαϊκού Δικτύου Βυρωνικών Πόλεων», στο οποίο θα κληθούν να λάβουν μέρος το Μεσολόγγι και άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και πόλεις της Ιταλίας, Ελβετίας, εννοείται και της

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ