Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για την ανάπλαση σχέδια της πλατείας Φατσέα στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναρτήθηκε και έχει δοθεί σε διαβούλευση έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου με τους δημότες, τους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα, η μελέτη για την ανάπλαση και πλήρη αναμόρφωση της πλατείας Φατσέα.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός της πλατείας με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης. Η ανάπλαση μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στην καλύτερη δυνατή χρήση της πλατείας, τόσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει: καθιστικά με κερκίδες που δημιουργούν φιλόξενες γωνίες, στεγασμένες από βιοκλιματικές πέργκολες, ειδικά υπερυψωμένα deck για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, πίδακες νερού κ.α.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκε την πλατεία την Παρασκευή και έκανε μια πρώτη παρουσίαση της μελέτης. Επίκεινται νέες συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, εντός της εβδομάδας.

Τα σχέδια και η φόρμα συμμετοχής στη διαβούλευση είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9866.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ