Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε προετοιμασία των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς προέβη ο Δήμος Βύρωνα.

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έγιναν στα σχολεία οι παρακάτω παρεμβάσεις:
1. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο που περιλάμβαναν θερμοπρόσοψη, μονώσεις οροφής, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, παράθυρα και πόρτες αλουμινίου, φωτισμό αιθουσών με led και αλλαγή καυστήρα.
2. Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η ανακατασκευή και αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου στη Μυρακτής, που βρίσκεται στα παραπάνω σχολεία.
3. Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στα 1ο & 3ο Δημοτικά σχολεία της Αγίας Τριάδας που περιελάμβανε μονώσεις οροφής, αλλαγή φωτιστικών σε led, αντικατάσταση παραθύρων με αλουμίνια στο 3ο Δημοτικό.
4. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή ραμπών και τουαλετών ΑμεΑ στα 1ο & 3ο Δημοτικά και συνεχίζεται και στα άλλα σχολεία της πόλης μας.
5. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία.
6. Ολοκληρώθηκε η αντικεραυνική προστασία στο σχολικό συγκρότημα Ταταούλων.

 

 

7. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επισκευές οροφής στο 3ο Λύκειο.
8. Επισκευάσθηκαν οι αύλειοι χώροι και προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής γηπέδων μπάσκετ, στο 3ο Δημοτικό και 10ο Δημοτικό.
9. Πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε 70 από τις 150 –περίπου- σχολικές αίθουσες του Βύρωνα, οι οποίοι θα συνεχιστούν έως την έναρξη των μαθημάτων .
10. Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του 4ου Νηπιαγωγείου σε άλλο ενοικιαζόμενο κτήριο, που ήταν επιβεβλημένη, λόγω της επικείμενης κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου).
11. Συντηρήθηκαν τα παρτέρια και υπήρξε φροντίδα για τα δέντρα και τα λουλούδια σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βύρωνα.
12. Τοποθετήθηκαν 10 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Δημοτικά μας σχολεία.
13. Τοποθετήθηκαν 34 καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία (23 ΙΔΟΧ από ΙΝΕΔΙΒΙΜ, 5 μόνιμες αορίστου χρόνου, 6 ορισμένου χρόνου).
14. Τοποθετήθηκαν, τέλος, 23 σχολικοί φύλακες και σύμφωνα με το σχεδιασμό μας την 1η Οκτώβρη θα έχουν κλείσει τα όποια κενά υπάρχουν, λόγω αδειών κτλ. Αξίζει να υπογραμμίσω εδώ, ότι τοποθετούνται και 7 βραδινοί φύλακες για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ