Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα που πραγματοποιήθηκε στις 5/10/2020 υιοθέτησε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

“Με βαθιά θλίψη παρακολουθούμε έναν νέο πόλεμο ανάμεσα σε δύο γειτονικές χώρες, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, για το επί δεκαετίες άλυτο πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ του οποίου η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του είναι αρμενικής εθνικής καταγωγής. 

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζαν η οποία «ήρξατο χειρών αδίκων» και κάνουμε έκκληση για την άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας του ΜΙΝΣΚ στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 

Επίσης καταδικάζουμε την κυβέρνηση Ερντογάν η οποία έσπευσε να εμπλακεί στη σύγκρουση επικαλούμενη την θρησκευτική συγγένεια με το Αζερμπαϊτζάν, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί «ταραξία» της ευρύτερης περιοχής. 

Δεν υπάρχουν λύσεις στον πόλεμο, όπως μαρτυρεί η διεθνής εμπειρία. Ζημιωμένοι βγαίνουν πάντοτε οι λαοί και ωφελημένες οι μεγάλες δυνάμεις και τα μεγάλα συμφέροντα. 

Ως δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού του Βύρωνα δηλώνουμε αλληλέγγυοι και με τους δύο λαούς, τοποθετούμενοι υπέρ της ειρήνης με δικαιοσύνη και δημοκρατία, μακριά από εθνικισμούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς που εκμεταλλεύονται τρίτες χώρες για την καλλιέργεια της εχθρότητας και του μίσους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ