Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Με ασφάλεια γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και το σεβασμό που απαιτεί η ημέρα αλλά και την αναγκαία λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά), γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου 2022 στο Δήμο Βύρωνα.

Εξαιτίας της νέας μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα και κατόπιν αιτήματος των διευθυντών όλων των σχολείων του Δήμου Βύρωνα, στην φετινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου συμμετείχαν ΜΟΝΟ 6μελείς αντιπροσωπείες μαθητών και φορέων με τη σημαία και το λάβαρο τους. Για όλους τους συμμετέχοντες στις επετειακές εκδηλώσεις, ήταν υποχρεωτική η πιστή τήρηση των ατομικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID- 19.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από το πρωί με τις καθιερωμένες κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς και την έπαρση της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων Βύρωνα.

Ακολούθησε στις 10.30 η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας, Βύρωνα χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου κ. Στέφανου Κωστόπουλου, Προϊστάμενου του Καθεδρικού Ναού, Αγίας Τριάδος Βύρωνος και την παρουσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Βύρωνα, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικών Συμβούλων και επίσημων θεσμικών εκπροσώπων.

Στη συνέχεια το επίκεντρο του εορτασμού μεταφέρθηκε στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία  Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε στις 11.00 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Σχοινά, Εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Αγίας Τριάδος Βύρωνος.

Εκπροσώπησαν: την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η Βουλεύτρια του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, κα Ραλλία Χρηστίδου, την κοινοβουλευτική ομάδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο πολιτευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Μιχαήλ Χριστοφίδης, την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κα Αικατερίνη Αδαμοπούλου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Διοικητής, Υπαστυνόμος Α΄ κα Στέλλα Γεωρκακέλη και το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα η αναπληρώτρια Διοικητής, Υπαστυνόμος Β΄ κα Λαμπρινή Σωτηροπούλου.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το τελετουργικό, η κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι θεσμών της κεντρικής διοίκησης και φορέων με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βύρωνα αντί στεφάνου προσέφερε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα. Στεφάνια κατέθεσαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα και οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης: Για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα, ο πρόεδρος κ. Κώστας Βασιλείου, για την Οργάνωση μελών Βύρωνα Ανατολικά και Οργάνωση μελών Βύρωνα Δυτικά του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο κ. Νίκος Σπυρόπουλος, για την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ο Γραμματέας κ. Στέφανος Παπατζήμας. Για την ΟΝΝΕΔ Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος, κ. Ευθύμης Παπακυριακόπουλος.

Εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων, κατέθεσαν στεφάνι: για τη «Δημοτική Πρωτοβουλία-Στάση Βύρωνα» η κα Ελευθερία Αγγέλη και ο κ. Κώστας Μαγγιώρος, για τη «Νέα Εποχή Βύρωνα-Χρήστος Γώγος» ο επικεφαλής κ. Χρήστος Γώγος και οι δημοτικές σύμβουλοι Ιουλία Κιούπη και Σωτηρούλα Υφαντή, για τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα» ο επικεφαλής κ. Μίλτος Μπαντής, για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα «Δύναμη Ελπίδας» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Τριανταφύλλου, για τη Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» η επικεφαλής κα Βασιλική Σάρολα. Η Δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» με επικεφαλής τον κ. Τάσο Μαυρόπουλο αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50€ στη δομή προσφύγων στο Λαύριο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 €  στο Σπίτι του Αγωνιστή.

Το 8οο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα εκ μέρους όλων των Σχολείων της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βύρωνα, αντί στεφάνου προσέφερε το αντίστοιχο χρηματικό πόσο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.

Η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ και ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα κατέθεσαν στεφάνι.

Για την Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» Παρ/μα Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι η Αντιπρόεδρος κα Λίτσα Χρυσανθοπούλου, η Διεθνής Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» παρ/μα Βύρωνα, αντί στεφάνου προσέφερε μέσου του Ερυθρού Σταυρού ρουχισμό στην Ουκρανία, για την Πανιώνιο Στέγη κατέθεσε στεφάνι ο κ. Απόστολος Κοκόλιας. Κατέθεσαν στεφάνια ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα καταθέτει στεφάνι και ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα, για τον Σύνδεσμο «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό κατέθεσε στεφάνι, ο ταμίας κ. Γεώργιος Ανδριτσόπουλος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού του Χορού και της Παράδοσης «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € σε άπορη οικογένεια, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοπανά αντί στεφάνου προσέφερε 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων, εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και του Διευθυντή αυτής κ. Γεωργίου Ντόβολου κατέθεσαν λουλούδια μαθητές της Σχολής., για τον «ΕΞΥΠΝΟ ΒΥΡΩΝΑ» κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής κ. Βασίλης Δεμπόνος. Η χορευτική ομάδα της Ένωσης απανταχού Ευρητανησσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας αντί στεφάνου προσέφερε 50 € στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα και τέλος εκ μέρους του Συλλόγου ΔΡΩ – ΖΩ και ο πρόεδρος αυτού κ. Διονύσιος Βώβος αντί στεφάνου προσέφεραν 5 γεύματα για τα συσσίτια των Ενοριών Αγίου Δημητρίου και Μεταμορφώσεως.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων  της πόλης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα και με την καθοδήγηση του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που είχε το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας που έγινε με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Βύρωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ