Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία από Δήμους της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνουν σε Τουρκία και Συρία οι Δήμοι της Αττικής μέσα από τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποσταλεί για την φροντίδα των σεισμόπληκτων.

 

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη για ανθρωπιστική στήριξη των θυμάτων και των πληγέντων των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και στην Συρία, αλλά και στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές, συγκεντρώνει απαραίτητα είδη για τους σεισμόπληκτους που έχουν βρεθεί στο δρόμο, σε εξαιρετικά δύσκολες  συνθήκες. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό τα οποία θα σταλούν τις επόμενες ημέρες στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τις εθνικές αρχές της χώρας μας, θα αποσταλούν  στις πληγείσες περιοχές.

Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται στους παρακάτω χώρους, από σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20.00, ως εξής:

  • Μοσχάτο: Δημαρχείο, Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου, από τις 08.00 – 20.00.
  • Ταύρος: κτίριο π. Δημαρχείου-Πειραιώς και Επταλόφου, από τις 08.00-20.00

Πληροφορίες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Μοσχάτου και Ταύρου, στα τηλ.: 2109422927 και 2103462125.

 

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Ειδικότερα, από την Τετάρτη (08/02) καλούμε σε συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες και πραγματοποιούμε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, καλώντας δημότες και φορείς να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Aπό τις 9:00 π.μ. έως τις 08:00 μ.μ. όποιος/ια επιθυμεί μπορεί να προσέλθει στο Δημαρχείο (Ελ. Βενιζέλου, 200/ τηλ: 2132074600) και να προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του.

 

Για τη Δραπετσώνα, η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιείται στο γραφείο του κοινοτικού συμβουλίου (Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Γ. Καραϊσκάκη) και ώρες 10:00-12:00.

 

Η πρώτη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 10/02.

 

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

 

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

 

Δήμος Περιστερίου

 

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», αμέσως κινητοποιήθηκε και διοργανώνει μεγάλη δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους γείτονές μας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου – στάση Μετρό «Περιστέρι», ώρες 10:00 – 16:00.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης καλεί τις Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, καθώς και τους φορείς της πόλης, να σταθούν αρωγοί στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον φονικό σεισμό και να συνδράμουν στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Είδη προς συγκέντρωση:
ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ (για ενήλικες & παιδιά): Παλτά – Μπουφάν, Αδιάβροχα, Μπότες – Γαλότσες, Μπλούζες, Παντελόνια, Γάντια, Κασκόλ, Σκουφάκια, Κάλτσες, Εσώρουχα.
ΤΡΟΦΙΜΑ – ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ: Μακράς Διάρκειας – Κονσέρβες, Παιδικές τροφές, Πάνες, Προϊόντα Υγιεινής & Καθαριότητας, Σερβιέτες, Σκηνές, Κρεβάτια, Στρώματα (για σκηνές), Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες), Υπνόσακοι, Σόμπες υγραερίου, Θερμάστρες, Θερμός, Φανάρια χειρός, Powerbank, Γεννήτριες.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι, Αιμοστατικοί επίδεσμοι, Ελαστικοί επίδεσμοι, Φλεβοκαθετήρες, Σύριγγες με βελόνες, Θερμοστατικές κουβέρτες, Παυσίπονα.

 

 

Δήμος Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ξεκινούν τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνη), από τις 9.00 έως 15.00 καθημερινά και από 9.00 έως 14.00 το Σαββατοκύριακο.
Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
• Είδη ένδυσης και υπόδησης χειμερινά
• Κλινοσκεπάσματα
• Σκηνές
• Υπνόσακοι και στρώματα για σκηνές
• Λευκά είδη (πετσέτες, σεντόνια κλπ)
• Είδη ρουχισμού
• Ιατρικά είδη και είδη φαρμακείου
• Είδη ατομικής υγιεινής για καταστάσεις πρώτης ανάγκης
• Βρεφικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, μπιμπερό κλπ)
• Αντικείμενα για ηλικιωμένους (πάνες ακράτειας κλπ)
• Τρόφιμα (κονσέρβες φαγητού, ξηρά τροφή, κρουασάν, μπισκότα, ζυμαρικά, όσπρια)
• Ζωοτροφές
• Νερά
• Θερμός
• Φανάρια χειρός
• Powerbank

Πληροφορίες στα τηλέφωνα
213 – 2031613, 213 – 2031632 (Δημαρχείο Δημοτικής ενότητας Παλλήνης – Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνη)
213-2031614 & 6944 – 655476 (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεώργιος Μερτζάνος)

 

 

Δήμος Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας συμμετέχει στην πανελλαδική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, απευθύνοντας κάλεσμα προσφοράς σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως: κουβέρτες, σκηνές, παπλώματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό (π.χ. οροί, γάζες, betadine, τραυμαπλαστ κ.τ.λ.).

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2 και την Πέμπτη 9-2-2023, το χρονικό διάστημα 8.30 π.μ. με 14.00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, στην οδό Παπαδημητρίου 33, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (ισόγειο).

 

Δήμος Γλυφάδας

 

Γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απλώνεται τούτες τις ώρες του αβάσταχτου πόνου, ο οποίος διαπερνά σύνορα και φτάνει στις ψυχές μας. Συγκλονισμένοι στέκουμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους γείτονές μας, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε μέχρι να νικήσει και πάλι η ζωή. Ο Δήμος Γλυφάδας κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη μεγάλη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τα απολύτως απαραίτητα για τις πολύ δύσκολες αυτές μέρες.

Στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (είσοδος από Αρχιμήδους 9, κλειστό γήπεδο μπάσκετ) συγκεντρώνουμε αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα:

 

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα, εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Ξηρά τροφή για ζώα

Παρακαλούμε όλα τα είδη να είναι συσκευασμένα και χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, όπου υπάρχει.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται επίσης στο πενταψήφιο του Δήμου Γλυφάδας 15464, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Μπορείτε να καλείτε στο πενταψήφιό μας και για να δηλώσετε εθελοντές στην προσπάθεια αυτή, ιδίως στο κομμάτι της διαλογής και ταξινόμησης των αγαθών που θα συγκεντρωθούν.

Η αποστολή όλων των ειδών στις σεισμόπληκτες περιοχές θα γίνει άμεσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Συρίας». Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

 

Δήμος Βύρωνα

Τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του λαού του Βύρωνα για το φονικό σεισμό στην Τουρκία που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες χιλιάδες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης με επιστολή του προς το Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Tunç Soyer.

 

Στην επιστολή του ο Γρηγόρης Κατωπόδης αναφέρει:

 

” Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου του Βύρωνα, καθώς και του λαού της πόλης, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τη μεγάλη και πρωτοφανή φυσική καταστροφή που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Τουρκίας. Έχοντας υποστεί κι εμείς σεισμούς, σε πολύ μικρότερη κλίμακα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρκικός λαός και θα σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα του. Είναι τέτοιες στιγμές που η φιλία των λαών προσφέρει την ψυχολογική αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση, ώστε να ξεπερνιούνται οι δοκιμασίες και να απαλύνεται ο πόνος της τεράστιας απώλειας ζωών.

 

Ο Δήμος του Βύρωνα, στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας θα συμμετάσχει στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και βεβαίως παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε να στηρίξουμε και αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης κατά τον τρόπο που θα μας υποδείξετε και τις ανάγκες που υπάρχουν.

 

Για μία ακόμη φορά θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά οδύνη μου για την ασύλληπτη τραγωδία και να ευχηθώ οι φόβοι για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών να μην επιβεβαιωθούν. Η Ελλάδα και ο Δήμος του Βύρωνα θα είμαστε δίπλα σας”.

 

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Γρηγόρης Κατωπόδης

Δήμαρχος Βύρωνα

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, επισκέφθηκαν -κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου τους- τη Σμύρνη και μέσα σε ένα θερμό κλίμα φιλοξενίας, συζήτησαν για την προώθηση της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι τρεις Δήμαρχοι υπέγραψαν Διακήρυξη Φιλίας και Συνεργασίας, στη βάση της “Διπλωματίας των Πόλεων” για την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας.

Παράλληλα, ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, κουβέρτες, παπλώματα) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βύρωνα (Ιθώμης 6) καθημερινά από 9:30 έως 12:30 ΚΑΙ στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα (Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου και Κατεχάκη) από 11:00 έως 22:00 καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ