Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω και το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του 18 Άνω, σας προσκαλούν στη συγκλονιστική θεατρική παράσταση “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ” που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2019 στις18:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέα Ελβετία,  Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, στο Βύρωνα.

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες οροθετικών γυναικών που κατηγορήθηκαν και διαπομπεύτηκαν το 2012 στην Ελλάδα. Οι μαρτυρίες τους ζωντανεύουν στη σκηνή -άλλοτε σοβαρά, άλλοτε ειρωνικά κι άλλοτε με θυμό κι οργή- όλη την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της κακομεταχείρισης και της διαφθοράς που έζησαν.

Υπόθεση έργου: Τον Απρίλιο του 2012, είχε υπογραφεί η υγειονομική διάταξη 39 Α, βασισμένη σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να προχωρήσει σε εξαναγκαστικό υγειονομικό έλεγχο οποιουδήποτε ατόμου. Ήδη από τότε, έγκριτοι νομικοί διατράνωναν την έωλη και διάτρητη διαδικασία. Ωστόσο, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία πλέον μετατοπιζόταν από το πεδίο της πρόνοιας και της περίθαλψης στο πεδίο της καταστολής και της πειθάρχησης, χτίστηκε το υπόβαθρο, για τη διοχέτευση του ηθικού πανικού. Οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι άνθρωποι που είχαν απωλέσει την ικανότητα να προστατέψουν τους εαυτούς τους, αυτοί που είχαν αποβληθεί από τον κοινωνικό ιστό, βρέθηκαν στο στόχαστρο των διώξεων.

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Έφη Σισμανίδου, Αναστασία ΤσούτσηΣκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Ανδρομέδα

Θα ακολουθήσει συζήτηση για να τιμήσουμε τη ΓΥΝΑΙΚΑ παλεύοντας για την καθολική κοινωνική χειραφέτηση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ