Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Η Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου έρχεται στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, από τις 10 το πρωί, το πάρκο Καραολή και Δημητρίου μετατρέπεται σε εστία τέχνης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στο κάλεσμα του δήμου ανταποκρίθηκαν Βυρωνιώτες – και όχι μόνο – καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών και της δημιουργίας (εικαστικά, χορός, μουσική), με έντονη παρουσία στους δημόσιους χώρους που θα μοιραστούν μαζί μας το ταλέντο και την εμπειρία τους.

Έπειτα από τις πρόσφατες επιτυχημένες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που «μεταμόρφωσαν» κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Awesome Athens Experiences συνεχίζει την προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου με τη διοργάνωση του event Park Arts στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Mister.Achilles, Fotizontas, Noless.one, Otom.one, Norone, Μαριλένα Γκιρλέμη, (street art & graffiti).

Παίρνει μέρος επίσης η ομάδα χορού & performance, pARTy people (Μαρίνα Μαριόλα, Τριανταφυλλένια Κοσμίδου, Σοφία Λάμπρου, Γιώργος Κασσαλιάς), η Ανδρομέδα Ψαρού (performance & street keys piano) και ο Γιάννης Παντελαίος (τραγούδι & κιθάρα).

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ