Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Εθελοντική δράση στον Υμηττό για τους ωφελούμενους του Προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους”

Δημοσιεύθηκε

στις

H ομάδα ωφελούμενων του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, συνοδευόμενη από το προσωπικό και την Ομάδα Έργου του Προγράμματος, επισκέφθηκαν το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού και συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που αφορούσαν στην προστασία και φροντίδα του βουνού!

Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους» που υλοποιούν οι Δήμοι Καισαριανής, Βύρωνα και Ελληνικού – Αργυρούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του ΟΠΕΚΑ ως Διαχειριστική Αρχή και ευθύνη της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε» ως Φορέα Διαχείρισης.

Πέρα από την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι εθελοντές και εθελόντριες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολύτιμο έργο του ΣΠΑΥ και υπό την καθοδήγηση τους, να βιώσουν μια εκπληκτική εμπειρία εθελοντισμού και συλλογικής εργασίας, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν. Ξεκινήσαν την περιήγησή τους στο λευκό μονοπάτι και βοηθήσαν, συλλέγοντας πέτρες, τοποθετώντας τες κατά μήκος του και βάφοντας τες λευκές, να το επεκτείνουν αρκετά μέτρα. Ακολούθησε η φύτευση του βοτανόκηπου με λεβάντες και δεντρολίβανα και το πότισμα των ήδη υπαρχόντων μικρών δέντρων και φυτών. Τέλος, ασχοληθήκαν με την ανανέωση του χρώματος μιας μικρής υπαίθριας σκάλας, την οποία φρέσκαραν, δίνοντας της μια έντονη νότα πολυχρωμίας.

Στη συνέεια επέστρεψαν στην φιλόξενη αυλή του Πυροφυλακίου, όπου πέρα από τα νερά, τις μπανάνες και τους χυμούς καταναλώσαν αρκετά κομμάτια ζεστής πίτσας.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τη συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Αντωνόπουλος ενώ παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε» κ. Πέτρος Ξηνταβελώνης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ