Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

ΕΕΑ: Διανομή υγειονομικού υλικού στις αγορές Ελληνικού – Αργυρούπολης και Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών βρέθηκε στις τοπικές αγορές των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Βύρωνα, στο πλαίσιο της Δράσης του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού στα καταστήματα, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Στόχος του Ε..Ε.Α. είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν μάχη επιβίωσης, καθώς και η ευαισθητοποίηση για τη συνέχιση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Θεόδωρος Μάλλιος και Δημήτρης Ραμαντζάς, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δήμητρας Νάνου, του Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κωνσταντίνου Μηνόπουλου και του Επίτιμου Προέδρου του Σωματείου Εμπόρων & Επαγγελματιών Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Άλκη Δημητρακόπουλου επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις.

Διανέμοντας -συμβολικά- μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α., της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, οι οποίοι επισήμαναν – μεταξύ άλλων- το υποτονικό ακόμη κλίμα στην αγορά, την ανασταλτική λειτουργία της διαδικασίας των ραντεβού, τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης λόγω του αδιάθετου εμπορεύματος και την ανάγκη ενός ειδικού προγράμματος για τους συγκεκριμένους κλάδους.

 

 

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Νάνου ανέφερε: «Συνεχίζεται η όμορφη αυτή πρωτοβουλία που έχει οργανωθεί από την Περιφέρεια Αττικής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με τους Δήμους, και στόχος της Δράσης είναι να ενισχυθεί η τοπική αγορά, με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Προς το παρόν υπάρχει μία “μαγκωμάρα” στην αγορά αλλά υπάρχει παράλληλα η αισιόδοξη διάθεση ότι το κλίμα θα μεταβληθεί και η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί εν όψει του Πάσχα».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, δήλωσε: «Νομίζω ότι η δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με σκοπό να βοηθήσει στη στήριξη των μαγαζιών σε όλους τους Δήμους και μέσα από αυτή τη δράση να εντοπίσει ότι τα μαγαζιά θα πρέπει να κρατούν τους κανόνες υγιεινής, βοηθώντας τους με τις μάσκες και τα αντισηπτικά, είναι άκρως αξιέπαινη. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στηρίζει πάντα τα μαγαζιά και πριν και μετά την κρίση, με βίντεο, με αφίσες και γενικά με προσωπικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου. Νομίζω ότι σε αυτή τη συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα δώσουμε τον τόνο να αναπτυχθεί πάλι η αγορά μας στον Δήμο μας και τα μαγαζιά να αποκτήσουν πάλι την πελατεία τους και με πλαίσια υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Δήμος Βύρωνα

 

 

Αμέσως μετά αντιπροσωπεία του ΕΕΑ -αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργο Ζηκόπουλο, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον κ. Γιώργο Καββαθά, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Μάλλιο- βρέθηκε στην αγορά του Δήμου Βύρωνα.

Μαζί με τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη και την Γενική Γραμματέα κ. Αναστασία Βαρουχάκη διένειμαν –συμβολικά- υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους της περιοχής, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και των αλλεπάλληλων lockdown.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης ανέφερε: «Σήμερα στα μαγαζιά της πόλης και ειδικά στην αγορά γίνεται μία δράση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το οποίο συνοδεύουμε, μοιράζοντας συμβολικά αντισηπτικά και μάσκες. Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που κάνουν τα καταστήματα να κρατηθούν όρθια στη δύσκολη αυτή περίοδο. Ζητάμε την ευθύνη όλων στα μέτρα προστασίας και από το επίσημο κράτος να ενισχύσει όπως και όσο μπορεί καλύτερα. Εύχομαι στο Επιμελητήριο να έχει σοβαρές και ουσιαστικές δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών και της πόλης μας. Οι επαγγελματίες μας λένε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως προσπαθούν και πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή θέλει τον χρόνο της αλλά με τον αγώνα που γίνεται θα ευοδωθεί».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ