Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

“Δεν είμαι για τα μπάζα”: Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βύρωνα εγκαινιάζει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την καθαριότητα της πόλης, με στόχο να συμβάλλουν όλοι, από την πλευρά του ο καθένας για να κάνουν την πόλη πιο καθαρή.

Η ενημέρωση αυτή είναι η αφετηρία μιας Δημόσιας Διαβούλευσης για την καθαριότητα που θα ακολουθήσει, ώστε όλοι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να συμβάλουν με τις ιδέες και τις απόψεις τους σε ένα θέμα που αφορά όλους.

Η καμπάνια ενημέρωσης περιλαμβάνει: αφίσες σε επίκαιρα σημεία του Δήμου, αφίσες στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, φυλλάδια που θα μοιραστούν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών του Βύρωνα (μέσω εταιρειών κοινοχρήστων), αφισέτες που θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των πολυκατοικιών και αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν στους κάδους απορριμμάτων. Περιλαμβάνει επίσης σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στα social media. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν γνωστές χρήσιμες πληροφορίες για τη Διαχείριση Απορριμμάτων (ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, κλαδέματα) και την Ανακύκλωση στον Δήμο Βύρωνα.

Διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζων)

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, κάθε Δημότης υποχρεούται να νοικιάσει ειδικό κάδο και να φροντίσει ο ίδιος για την αποκομιδή και ανακύκλωση των μπάζων, ανεξαρτήτως ποσότητας και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία. Αυτό σημαίνει πως η απόθεση μπάζων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια είναι παράνομη.

Ογκώδη απορρίμματα

Παρότι ο Δήμος Βύρωνα δεν αναλαμβάνει αδρανή υλικά (όπως υλικά οικοδομής), συνεχίζει κανονικά να αναλαμβάνει την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων (λ.χ. στρώματα ή έπιπλα) και κλαδεμάτων, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ανακύκλωση

Ο Δήμος Βύρωνα πρωτοπορεί από το 2008 εφαρμόζοντας το σύστημα Διαλογής στην Πηγή, διαθέτοντας Σημεία Ανακύκλωσης, στα οποία μπορείτε να ανακυκλώσετε ξεχωριστά Χαρτί, Πλαστικό και Αλουμίνιο εύκολα και γρήγορα. Βρείτε το πλησιέστερο Σημείο Ανακύκλωσης στο www.dimosbyrona.gr/anak.php ή τηλεφωνήστε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα στα τηλέφωνα 210- 7640512 και 210-7658247 για περισσότερες πληροφορίες.

Προστασία του Υμηττού

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα επικύρωσε σύμβαση για τη μεταφορά και ανακύκλωση περίπου 1.000 τόνων μπάζων (αδρανών υλικών) που έχουν συγκεντρωθεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Υμηττό. Αυτά τα αδρανή υλικά συγκεντρώθηκαν εκεί ύστερα από την απαγόρευση μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Φυλής από 1.1.2018. Με την προαναφερόμενη σύμβαση δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ρύπανσης του Υμηττού.

Πρόσφατα, το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας ενισχύθηκε με 21 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ ολοκληρώνεται η αντικατάσταση 1.100 από τους 1.360 μικρούς και μεγάλους κάδους απορριμμάτων από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας σε κάθε γειτονιά.

Για οποιαδήποτε απορία, ενημέρωση και βοήθεια, καθώς και για να συνεννοηθείτε
για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων, επικοινωνήστε στα
τηλέφωνα 210-7640512 και 210-7658247 με την υπηρεσία καθαριότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ