Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι στη συζήτηση για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου ζητά την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου: 

“Πάγια πολιτική αυτής της δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά, ήταν και είναι η συνεννόηση όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν, σε τοπικό επίπεδο, είναι πολλά. Είναι τα κοινά προβλήματα των πολιτών: η καθημερινότητα τους, τα κοινωνικά προβλήματα, τα θέματα της Παιδείας, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Βύρωνας.   

Με βάση αυτή τη λογική πρότεινα αμέσως μετά τις εκλογές σε όλες τις παρατάξεις, ένα κοινό πρόγραμμα συνεργασίας και οι παρατάξεις που θα συναινούσαν σ΄ αυτό, θα αναλάμβαναν και θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, γιατί –όπως φάνηκε- έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά βήματα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό που όλοι επιθυμούμε: Μια συνεργασία πέρα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

 Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Στη συζήτηση για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου ζητήσαμε την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων. Δεν πήραμε την πλειοψηφία, όπως μας έδινε το δικαίωμα ο νόμος 4623/2019, που πέρασε στις 8η Αυγούστου η σημερινή κυβέρνηση στο πλαίσιο της λεγόμενης «κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ», ο οποίος θεωρούμε ότι νοθεύει το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτόδιοικητικών εκλογών που έγιναν με απλή αναλογική.         

 Για να γίνει αντιληπτό αυτό, αναφέρω τα παραδείγματα των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που είναι 15μελής. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο (4623/2019) η δημοτική αρχή είχε το δικαίωμα να έχει 9 εκπροσώπους, οι θεσμικοί παράγοντες (διευθυντές σχολείων κτλ) 4 εκπροσώπους και μόλις 2 εκπροσώπους η αντιπολίτευση. Εμείς ζητήσαμε να έχουμε στις επιτροπές αυτές μόνο 6 εκπροσώπους, παραχωρώντας στην αντιπολίτευση 3 εκπροσώπους επιπλέον (5 συνολικά) αλλά και την αντιπροεδρία των Επιτροπών αυτών.

 Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική της αναζήτησης συναινέσεων. Θα τείνουμε συνεχώς χέρι συνεργασίας σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις στη βάση του κοινού συμφέροντος των πολιτών και της πόλης.

 Με ίδιο πνεύμα προσεγγίζουμε και την επικείμενη ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την αντιμετωπίσουν με ευθύνη, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να τις συζητήσουμε και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην ψήφιση του. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε όλοι μας και ειδικά η παρούσα δημοτική αρχή απέναντι στους συνδημότες μας που μας εξέλεξαν στη διοίκηση του Δήμου και την επόμενη τετραετία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ