Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Αναβάθμιση στα ιατρεία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέτοντας εξ αρχής σε προτεραιότητα την ασφάλεια κατά την άσκηση αθλητών και αθλούμενων πολιτών, η δημοτική αρχή Βύρωνα, έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια συνεχή και συστηματική προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ιατρείων, ανανέωσης του εξοπλισμού τους και εκπαίδευσης των εργαζόμενων στην αντιμετώπιση τραυματισμών και έκτακτων περιστατικών υγείας.   

 

Ειδικότερα, το 2022 σε συνέχεια της προμήθειας έξι απινιδωτών για όλους τους αθλητικούς χώρους, ο Δήμος Βύρωνα προμηθεύτηκε και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα ιατρεία των γηπέδων.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα ιατρεία των αθλητικών εγκαταστάσεων (τα κλειστά γυμναστήρια Δ. Καλτσάς, Στ. Καραλής,  Τ. Παπαγεωργίου (Καρέα) αλλά και στο Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Στάδιο και το Δημοτικό Γήπεδο, Δ. Νικολαίδης) τοποθετήθηκαν:

  • εξεταστικά κρεβάτια,
  • πτυσσόμενα φορεία μεταφοράς αθλούμενων
  • ιατρικοί λαμπτήρες
  • ιατροφαρμακευτικό υλικό

 

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε πλήρως ο εξοπλισμός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β΄ 3568/10-10-2017).

 

 

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκαλης: «Ο Δήμος μας πρωτοπόρος στην προσπάθεια διασφάλισης της υγείας μικρών και μεγάλων αθλούμενων, έχει εγκαίρως προμηθευτεί απινιδωτές για όλες τις αθλητικές  εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση, από το ΕΚΑΒ, 30 ατόμων (εργαζόμενων του Δήμου, προπονητών και αθλητικών παραγόντων) στον χειρισμό τους και στην εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Με τις  τελευταίες προμήθειες που έγιναν εξοπλίσαμε πλήρως τους αθλητικούς χώρους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα δε, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα τεχνικών παρεμβάσεων για την βελτίωση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βύρωνα».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ