Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Έκρηξη χρωμάτων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα πολύχρωμη, χαρούμενη και πανέμορφη τοιχογραφία (mural) κοσμεί πλέον το προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα!

Δημιουργός της είναι ο mural artist Epsilon (Γιάννης Ερμίδης) και “καμβάς” ο τοίχος παρακείμενης πολυκατοικίας που ευγενικά παραχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες της.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία τοιχογραφιών που ονομάζονται Funky feathers, μέσω των οποίων αναδεικνύονται με έντονα χρώματα μορφές και σχήματα από τον κόσμο της εικονογράφησης. Σκοπός των έργων αυτών είναι να προσφέρουν ευχαρίστηση και καλοκαιρινή διάθεση στους θεατές τους μεταμορφώνοντας παράλληλα τους μουντούς τοίχους της πόλης.

 

 

Η πανέμορφη τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα, της Awesome Athens Experiences και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Λίγα λόγια για τον mural artist

Ο Γιαννης Ερμίδης ή αλλιώς Epsilon Art & Design είναι εικονογράφος & graffiti artist από την Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της σχολής εφαρμοσμένων τεχνών Ορνερακης (2009-2012) και δουλεύει ως senior graphic designer. Στον ελεύθερο του χρόνο πέρα από graffiti, συλλέγει – δημιουργεί (και εκδίδει) τα δικά του κόμικς. Η δουλεία του είναι σαφώς επηρεασμένη από την 9η τέχνη και τη pop κουλτούρα, καθώς από το 2013 και έπειτα συμμετέχει σταθερά σε όλα τα big Comic Con Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Αραπέκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ