Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Παρέμβαση για τη λειτουργία των σχολείων από τον ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων ζητώντας επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

“Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν γονείς, μαθητές /τριες και εκπαιδευτικοί.

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας ακόμα και στις μικρές ηλικίες, στις οποίες το ποσοστό κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στο 26, 4 %, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων (από 15,62 % που ήταν πριν ανοίξει το σχολείο!) δηλ. 1 στα 4 παιδιά να έχουν νοσήσει, το ΥΠΑΙΘ εμμένει κυνικά στο ένα επί πλέον σελφ – τεστ την πρώτη εβδομάδα ως μοναδικό μέτρο προφύλαξης από τον ιό ενώ ταυτόχρονα αρνείται την άρση του εγκληματικού πρωτοκόλλου 50+1 για να κλείσει τμήμα, που συντελεί με μαθηματική ακρίβεια στη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις οικογένειες των μαθητών / τριών.

Οι μαθητικές καταλήψεις μεγάλου αριθμού σχολείων ήταν αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής. Η κ. Κεραμέως και η καταστροφική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης των «αρίστων», που αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών, για το οικονομικό άχθος των μη συνταγογραφούμενων μοριακών τεστ, της δωρεάν διανομής μάσκας ασφαλείας, κλπ. σε συνθήκες ακρίβειας και οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια, είναι ο ηθικός αυτουργός για τη σύγχυση και το «αλαλούμ», που επικρατεί στα σχολεία και έχει φέρει σε δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς, μαθητές / τριες και γονείς.

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν, γιατί ΟΛΟΙ κατανοούν τη σημασία που έχει για παιδιά και εφήβους ο συγχρωτισμός και η συνύπαρξή τους στο φυσικό περιβάλλον του σχολείου και της τάξης. Καταδείχθηκε άλλωστε πλήρως ότι η τηλεκπαίδευση απέτυχε παταγωδώς με τον τρόπο που ακολουθήθηκε και δε συνεισέφερε στο ελάχιστο στη μόρφωση των παιδιών.

Παράλληλα το αίτημα για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, που δημιουργεί ανισότητες και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ, που άφησε την προηγούμενη χρονιά 40.000 μαθητές / τριες εκτός ΑΕΙ, είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκφράζοντας τις προσδοκίες της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και αξιοποιώντας την εμπειρία από τα σχολεία στην Ευρώπη, που ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα στις περισσότερες χώρες, όπου στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές / τριες υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας, καλεί την κυβέρνηση ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα να προβεί σε:

 

· Μείωση μαθητών /τριών ανά τάξη.

· Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων τμημάτων.

· Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

· Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

· Δωρεάν RAPID και μοριακά τεστ PCR.

· Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών KN95, απαραίτητων για την μετάλλαξη «Ο».

· Κατάργηση του αρνητικού πρωτοκόλλου προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα 50% +1, και μάλιστα με 5νθήμερη καραντίνα (αναγκάζοντας νοσούντες εκπαιδευτικούς και μαθητικό δυναμικό να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο!)

· Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σύνδεση των σχολείων με αυτήν.

· Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

 

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να πάψουν να αγνοούν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία. Μετά από 2,5 χρόνια τραγικής διαχείρισης της πανδημίας η παρούσα κυβέρνηση έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων επιλέγοντας την ανοσία αγέλης και το δόγμα «όποιος επιβιώσει»!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ