Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ομιλία για τη διαχείριση του πένθους και της απώλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Πένθος και Απώλεια» την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου, οδός Κισσάβου 11.

Ομιλήτριες θα είναι η Παναγιώτα Σαρανίδου Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Συστημική Θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας, η Αδαμαντία Παναγίδη Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και η Βασιλική Σάμαρη Ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Η διαχείριση του πένθους απαιτεί υπομονή ώστε να προσαρμοστεί κάποιος στην απώλεια του αγαπημένου του προσώπου. Υπάρχουν όμως, τεχνικές για τη διαχείριση της απώλειας και του πένθους που μπορούν να βοηθήσουν. Η ζωή μετά από μια απώλεια είναι πολύ διαφορετική. Ωστόσο, η επούλωση είναι εφικτή.

H απώλεια αποτελεί αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου με το πένθος να ακολουθεί ως μια συναισθηματική διαδικασία επούλωσης της πληγής που άφησε αυτό το «τραύμα». Το πένθος, μια πολύπλοκη και αγνώστου διάρκειας συνθήκη, εκφράζεται κυρίως μέσω της έννοιας της απώλειας και όλων των συναισθημάτων-αντιδράσεων που τη συνοδεύουν. Ο θάνατος προσφιλούς προσώπου αποτελεί μια τομή στην ζωή αυτού που το βιώνει, διαχωρίζοντας την στο «πριν» και το «μετά».  Η απώλεια συνοδεύεται από πλήθος συναισθηματικών, σωματικών και γνωστικών αντιδράσεων οι οποίες διαφέρουν σε κάθε άτομο, καθώς ο καθένας πενθεί με τον δικό του τρόπο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ