Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Βριλησσίων την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων καθώς και πλήθους πολιτών.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως με τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, κ. Αναγνώστου Φάνη να εκφωνεί τον Πανηγυρικό της ημέρας. Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Ηρώων, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Αναλήψεως.

 

 

 

Εκατοντάδες κόσμου χειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, τους προσκόπους και τους συλλόγους της πόλης που παρέλασαν υπό τη μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής του Δήμου Βριλησσίων.

Υπεύθυνοι διοργανωτές παρέλασης ήταν η κα Καλουμέρη Ευδοκία και ο κ. Κωνσταντίνος Κατσίμπας.

 

 

 

 

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κα Σοφία Χαντζάρα.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη για την επέτειο 

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό ανδρείας και ομοψυχίας στη νεότερη ιστορία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον απανταχού ελληνισμό.

Το αθάνατο ΟΧΙ, δεν είναι μνημειακή φράση, αλλά είναι η υποθήκη που έχουμε χρέος να την επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που ένας επιδρομέας με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται, επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Η ηρωική Ελλάδα επιβιώνει στους αιώνες, αγωνιζόμενη πάντα εναντίον των μεγαλύτερων αυτοκρατοριών, με μοναδικό όπλο τη δύναμη που της δίνει το δίκιο της, η αταλάντευτη πίστη της στο Θεό, η αγάπη για την πατρίδα και η ιερή απόφαση του να θυσιαστεί κανείς στο βωμό των ιδανικών του!

Με τις σκέψεις αυτές γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ, τιμούμε και δοξάζουμε τους αθάνατους νεκρούς του 40, αυτούς που αγωνίστηκαν και αντιστάθηκαν για να ζούμε εμείς τώρα ελεύθεροι.

Οι συνθήκες  μπορεί να άλλαξαν, όμως το μήνυμα παραμένει ζωντανό και ο υπερήφανος λαός μας θέλει μόνο ειρήνη και προκοπή.

 

Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ”

 

Γιορτή από τα μέλη του ΚΑΠΗ Βριλησσίων

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τα μέλη του ΚΑΠΗ Βριλησσίων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του covid-19.

Στη γιορτή για την εθνική επέτειο απήγγειλαν ποιήματα η κα Σίμου Λαμπρινή , η κα Γρασία Αναστασία, κα η Σκαλτσά Χρυσάνθη και ο κος Νίκος Κωστούλας, μέλη του ΚΑΠΗ Βριλησσίων.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη σοπράνο Παπακωνσταντίνου Νάνσυ, συνοδευόμενη από τις μελωδίες του πιάνου και τον μαέστρο κ. Βελεγράκη Άγγελο.

 

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας, Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και του ΚΑΠΗ, κα Β. Αρσένη-Λάμπρου, η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Ανθρωπίνων Πόρων & Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ, κα Χριστίνα Μαλακού, Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του ΟΚΠΑΔΒ, κ. Κώστας Λιακόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΠΑΔΒ, κ. Νίκος Κωστούλας, κ. Κώστας Πολίτης, κα Σοφία Μαντινίδου, κ. Χρήστος Κάππας και το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΒ, κα Εμμανουέλα Ασημακόπουλου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ