Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση του Δήμου Βριλησσίων για την υγεία και το περιβάλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς πρόληψης και ενημέρωσης στον Δήμο Βριλησσίων, ημερίδα με θέμα «Υγεία & Περιβάλλον», σε συνεργασία με το Σύλλογο κοινωνικών δράσεων για την Υγεία και το Περιβάλλον «Καλλιστώ».

Στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας και του Περιβάλλοντος κατέθεσαν τις απόψεις τους στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Χρόνιες παθήσεις και προσβασιμότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
• Περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με προβλήματα υγείας.
• Ατμοσφαιρική ρύπανση και Δημόσια Πολιτική Βιώσιμης Διαχείρισης, με ομιλητές:

-την κα Κοκολάκη Μαρία, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Αντιπρόεδρο Κ ΑΑ – ΠΑ.ΡΗ.ΣΥΑ, Εθελόντρια συνεργάτη Δημοτικών Ιατρείων Πόνου Δήμου Βριλησσίων, η οποία αναφέρθηκε στον χρόνιο πόνο και στις χρόνιες καλοήθεις παθήσεις και κατά πόσο επηρεάζεται η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα.
την κα Κριεζή Φαίδρα, Ψυχολόγο Γ.Ν. Σισμανόγλειο, Εθελόντρια συνεργάτη Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Βριλησσίων, όπου αναφέρθηκε στην επίδραση του χρόνιου πόνου στην ψυχική υγεία και στη ψυχοθεραπευτική αντιμετώπισή του.
την κα Μαλακού Χριστίνα, Καρδιολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ – ΠΦΥ, Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Βριλησσίων, Αντιπρόεδρο Ο.Κ.Π.Α.Δ.Β., Εθελόντρια συνεργάτη Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Βριλησσίων, η οποία τόνισε την επίδραση του Περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου και πόσο επηρεάζεται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή.

 

-τον κ. Αλέξη Μαυραγάνη, Πολιτικό Επιστήμονα, Περιβαλλοντολόγο, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Δήμου Βριλησσίων, Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ατμοσφαιρική ρύπανση και στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία πρόληψης που εφαρμόζονται στον Δήμο Βριλησσίων από το 2021 με το «Σύστημα Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Συνθηκών» και την εγκατάσταση 10 μετρητών αέριας ρύπανσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι γειτονιές, όπου ανά λεπτό τα στοιχεία που συλλέγονται αποστέλλονται σε ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου αναλύονται και ενημερώνεται ο Δήμος, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την e-trikala και τον Δήμο Τρικκαίων.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αναλόγων εκδηλώσεων ενημέρωσης και τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχει επιτύχει ο Δήμος Βριλησσίων σε θέματα Περιβάλλοντος και Αγωγής Υγείας.

Ο κ. Κεχρής Ιωάννης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, αναφέρθηκε στο πρότυπο έργο των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Βριλησσίων και στην ανάγκη δημιουργίας ανάλογων υποδομών και σε άλλους δήμους.

 

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν η Προέδρος του ΟΚΠΑ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας, κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου και η Πρόεδρος του Συλλόγου κοινωνικών δράσεων για την Υγεία και το Περιβάλλον «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», κα Κορωναίου Σοφία.
Η Προέδρος του ΟΚΠΑ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας, κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση και λειτουργία, κατά τα τελευταία 8 χρόνια, των δημοτικών ιατρείων και του κοινωνικού φαρμακείου, ενός πλέον πολυδύναμου πολυιατρείου με πολλές ειδικότητες ιατρών, με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τη θεραπεία αλλά και τη δυνατότητα επίσημης συνταγογράφησης για όλους τους πολίτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συμπολίτες, ιατροί από τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ, εργαζόμενοι και εθελοντές από τα Δημοτικά Ιατρεία, διευθυντές και εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας Βριλησσίων, η Αντιδήμαρχος Διαχείρισης και Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δήμου Βριλησσίων και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Καλλιστώ”, κα Μαρία Ντούμα, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Οικονομικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Ολυμπιονίκης, κα Νίκη Μπακογιάννη, και οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, κ.κ. Εγκολφόπουλος Άλκης και Λιακόπουλος Κώστας.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ