Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Η Π.Ε. Βορείου Τομέα απαντά στο Δήμο Βριλησσίων για την κακοκαιρία “Ελπίδα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ότι ο Δήμος Βριλησσίων δεν ζήτησε ποτέ τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για τον εκχιονισμό της πόλης ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της η Π.Ε. Βορείου Τομέα.

Αναλυτικά επισημαίνει:

“Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κάνοντας απολογισμό του τρόπου διαχείρισης της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΔΑ από πλευράς του Δήμου του, στην οποία αναφέρει ότι «δεν έλαβε καμία βοήθεια από την Περιφέρεια σε μηχανήματα, όπως έλαβαν άλλοι Δήμοι», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι:

Πρώτον, ποτέ δεν ζητήθηκε από το Δήμο Βριλησσίων η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε μηχανήματα. Αν μας είχε ζητηθεί, με βάση τη διαθεσιμότητα που θα υπήρχε, η συνδρομή της Περιφέρειας θα είχε δοθεί, όπως δόθηκε και σε άλλους Δήμους. Ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής να στηριχθεί σε δικά της μέσα και να μην ζητήσει ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου δεν επικοινώνησε κανένας από το Δήμο Βριλησσίων ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, ούτε με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Δεύτερον, από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε, να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους ευθύνης της και κυρίως την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής, κάτι που αναγνώρισε με επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση των Νοσοκομείων Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε στο πλευρό όλων των Δήμων που ζήτησαν τη συνδρομή της, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια με βάση τα μέσα και το προσωπικό που διέθετε, με ισοτιμία και χωρίς καμίας μορφής διαχωρισμούς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ