Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Επίσκεψη εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στον ΟΚΠΑΔΒ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολυμελής αντιπροσωπεία του EFS (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) επισκέφτηκε, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων ως συνέχεια των διενεργειών της Προέδρου του ΟΚΠΑ κας Β.Αρσένη-Λάμπρου σχετικά με την αναγνώριση του κοινωνικού έργου και των κοινωφελών επιτυχημένων προγραμμάτων που εκπονούνται.

 

Το κλιμάκιο του EFS, το οποίο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος και το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ, ξεναγήθηκε στις κτιριακές δομές όπου και ενημερώθηκε για τις καθημερινές διαδικασίες και δράσεις. Αντηλλάγησαν απόψεις για τη συνέχιση και τις ανάγκες βελτίωσης σε επίπεδο υποστήριξης τόσο από το κράτος όσο και εκ μέρους του Δήμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης ειδικότερα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εκπαίδευση των ανέργων και στη διασύνδεσή τους με τις θέσεις αγοράς καθώς και στην προώθηση της απασχόλησης μέσω τοπικών προγραμμάτων όπως ο Έπιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon’, το οποίο υλοποιείται εδώ και καιρό στον Δήμο Βριλησσίων με πολύ μεγάλη ανταπόκριση.
Στο κλιμάκιο από το Ίδρυμα Μαργαρίτα, το οποίο επιλέχτηκε επίσης για το δικό του πολυετές πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, συμμετείχε ο κ. Μπίστας. Στην ημερίδα που ακολούθησε και πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Ιδρύματος Μαργαρίτα στην Πεντέλη, εκ μέρους του ΟΚΠΑΔΒ. συμμετείχε ο κ. Η.Μποζάς, υπεύθυνος του γραφείου κοινωνικών επιδομάτων.
Ο ρόλος του EFS είναι να αυξάνει τις ευκαιρίες απασχόλησης, να προωθεί την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση να ενισχύει την κοινωνική ένταξη να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και να βελτιώνει την ικανότητα των δημόσιων διοικήσεων να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ