Βριλησσίων
Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων

Με την έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά ένα χρήσιμο χωρικό εργαλείο που αφορά επί της ουσίας στον επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της πόλης.
Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, η οποία έρχεται μετά απο 10ετίες να επιλύσει κρίσιμα προβλήματα και να αποκαταστήσει χωροταξικές «αδικίες» όπως αυτή της περιοχής – ΚΡΑΣΣΑ-, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις χρήσεις γης προς όφελος της πόλης και του δημότη.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο πλέον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βριλησσίων, εντάσσεται στο σχέδιο πόλης ο οικισμός «ΚΡΑΣΣΑΣ», με μέσο συντελεστή δόμησης 0,6 και με απόλυτη προστασία των εκτάσεων που θα κριθούν τελεσίδικα δασικές.
Περαιτέρω οι Περιοχές Οικιστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Α.) του Δήμου καθορίζονται σε πέντε (5) Πολεοδομικές Ενότητες (Π.Ε.).
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξελιξη, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου».
Η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Δ414/22-06-2022.
[banner id=”143729″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν