Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δυνατή παρουσία του Δήμου Βριλησσίων στο πρόγραμμα ‘LIFE-PAYT Πληρώνω όσο πετάω’

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τηλεδιάσκεψη αξιολόγησης της προόδου υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-PAYT “Πληρώνω όσο πετάω”, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, πριν λίγες ημέρες.

Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Coimbra με συντονιστή του έργου την καθηγήτρια Célia Dias-Ferreira και αφορούσε στην πορεία του προγράμματος και στην παρουσίαση ανάλογων πρακτικών που εφαρμόζονται σε Δήμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πρόγραμμα ‘Life-Payt Pay as you Throw’ εκτός από τον Δήμο Βριλησσίων από την Ελλάδα συμμετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι της Λισαβόνας, του Αβέιρο και της Conteixa-a-Nova από την Πορτογαλία, ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο και το Πολυτεχνείο της Coimbra.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ‘Πληρώνω όσο πετάω’ έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα Βριλήσσια και πρόκειται να επεκταθεί σταδιακά και να αποτελέσει σημαντικό τεχνικό εργαλείο ενίσχυσης της δημοτικής στρατηγικής μείωσης απορριμμάτων και της διαχείρισης τους σε χωριστά ρεύματα συλλογής, με διαλογή στην πηγή. Σκοπεύει σε δίκαιες χρεώσεις των νοικοκυριών και των καταστημάτων, με εξατομικευμένη μείωση δαπανών (τελών) και οφέλη ηθικής και υλικής επιβράβευσης, σε αντίθεση με όσους παράγουν μεγαλύτερη ρύπανση από την παραγωγή αυξημένου όγκου σύμμεικτων απορριμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ