Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμος Βριλησσίων: Εκσυγχρονισμός στην εξυπηρέτηση των πολιτών με ψηφιακή εφαρμογή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων εκσυγχρονίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας «Novoville».

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο, όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται με απλά βήματα:
– Επιλογή τοποθεσίας
– Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
– Προσθήκη φωτογραφίας
– Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville: «Η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την αναγκαιότητα να βρεθούν νέες έξυπνες λύσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την απρόσκοπτη διάδραση μεταξύ Δήμου και δημοτών. Η πλατφόρμα Novoville είναι ένα σύγχρονο εργαλείο που διευκολύνει τη συμμετοχική διαχείριση αλλά και την καθημερινή επικοινωνία και επαφή των δημοτών με το Δήμο σε όλα τα επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι με την συμβολή των δημοτών θα καταφέρουμε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα στο Δήμο μας, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς έναν πιο έξυπνο και βιώσιμο τρόπο ζωής».

Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ