Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

«Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει», στο πλαίσιο των δράσεων της 7ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, για 4η σχολική χρονιά, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.
Η βράβευση έλαβε χώρα στο 3ο δημοτικό σχολείο και στο Athener Scule, παρουσία του Δημάρχου κ. Μανιατογιάννη Ξένου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Aλέξη Μαυραγάνη, της Αντιδημάρχου Παιδείας κας Σοφίας Χαντζάρας και της  κας Σαλώμης Διακρούση, υπεύθυνη επικοινωνίας του γνωστού συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών.
Στη δράση συμμετείχαν 14 σχολεία, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 3 ρεύματα υλικών (χαρτί, μπαταρίες και συσκευές). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 40.000 πόντων επιβράβευσης.
Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης  θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές, για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα συμβολικό δώρο για το σχολείο τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους. Στη συνέχεια, ο κ.Μανιατογιάννης αναφερόμενος στην προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης τόνισε, πως η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές.
Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Aλέξης Μαυραγάνης, συνεχάρη τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τα νέα δεδομένα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, τόνισε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.
Ο Δήμος Βριλησσίων, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ