Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Έργα αποχέτευσης ομβρίων δρομολογούνται στο Πάτημα Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υλοποίηση του έργου «Κατασκευή έργων Αποχέτευσης Ομβρίων σε συνδυασμένα Συστήματα Δικτύων και Διατάξεων Ανάσχεσης στο Πάτημα Βριλήσσιων», εκτιμώμενης αξίας  6.451.612,90€ (πλέον  ΦΠΑ 24%) δρομολογείται μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Με το έργο αυτό ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της συγκεκριμένης περιοχής του Δήμου Βριλησσίων.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στην περιοχή  που περικλείεται από τις οδούς Ολύμπου, Πεντέλης, Αναπαύσεως, Βριλησσού. Αποδέκτης των ομβρίων υδάτων που παροχετεύει το αντιπλημμυρικό αυτό δίκτυο είναι ο κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων Ε13-2, διατομής Φ2500, κατά μήκος των οδών Πλαταιών και Ολύμπου.

Το έργο αποτελεί ένα συνδυασμένο σύστημα δικτύου ομβρίων με διατάξεις ανάσχεσης και  περιλαμβάνει την κατασκευή 4 συλλεκτήρων, δύο (2) δεξαμενών ανάσχεσης και μίας διάταξης περατής στρώσης διήθησης.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο Πάτημα Βριλησσίων δρομολογείται και ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Πάτημα Βριλησσίων είναι έργα σημαντικά και αναγκαία, καθώς θωρακίζουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα και συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση έργων για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ