Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Οι «Πατρίδες» των Ρέππα – Παπαθανασίου έρχονται στο θέατρο «Βέμπο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2022, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Πατρίδες» την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:30, στο θέατρο «Βέμπο» στην παραλία της Βούλας (Λεωφ. Καραμανλή 14, Βούλα).

Η παράσταση «Πατρίδες» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα, θα παρουσιαστεί σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Αλατζά από τη θεατρική ομάδα «άλλη πλευρά» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η παράσταση συμμετείχε στο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου και έπειτα από πρόσκληση του Π.Ε.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, παίχτηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό και στις δύο διοργανώσεις.
Στο έργο «Πατρίδες» ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας αντιμετωπίζουν το θέμα του μετανάστη. Όχι τον μετανάστη όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, αλλά όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του.

Οι συγγραφείς συγκέντρωσαν αυθεντικό υλικό από διάφορες πηγές και στήσανε ένα έργο “ντοκουμέντο”, όπου δεν γράψανε ούτε μια λέξη επινοημένη από αυτούς. Διάλεξαν αποσπάσματα από πραγματικές μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων μεταναστών και έστησαν μια βιογραφία.
«… δεν είναι ο χώρος που μας χωρίζει απ’ την πατρίδα αλλά ο χρόνος. Ο χρόνος μας ξενιτεύει. Και ο νόστος μένει πάντα όνειρο ανεκπλήρωτο.  Είμαστε όλοι μετέωροι σε έναν κόσμο παράλογο και ακατανόητο. Είμαστε όλοι μετανάστες.»

Θεατρική Ομάδα «άλλη πλευρά» Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:
– Διασκευή, σκηνοθεσία, φωτισμοί, σκηνικά, μουσική επιμέλεια: Τάσος Αλατζάς
– Σχεδιασμός και εκτέλεση φωτισμών: Μιχάλης Κάρλος
– Κοστούμια: η Ομάδα
– Παίζουν: Βασιλεία Βλάχου, Βαγγελιώ Κονδάκη – Καραμέτου, Κωνσταντίνος Κριεζής, Μαρίνα Κωνσταντινίδη, Μάρθα Λαγωνίκου, Γαλήνη Λεονδή, Οδυσσέας Μανουσαρίδης, Παναγιώτης Μοσχόπουλος, Πόλυ Παπαδοπούλου, Τάνια Παπαϊωάννου, Λίλη Σκούρτη και Χριστίνα Φράγκου.
– Φωνή: Κατερίνα Καλιμικεράκη.

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ