Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Μάγεψε η Γλυκερία στη συναυλία για τις εκδηλώσει μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη μεγάλη συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε» με τη Γλυκερία και τη διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc, στο κατάμεστο πάρκινγκ της πλατείας Ιμίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας», που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) στις 8, 9 & 10 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ιμίων της Βούλας.

Η Γλυκερία, η Dilek Koc, η Aρετή Κετιμέ και ο νεαρός ταλαντούχος ερμηνευτής, Βασίλης Προδρόμου μας ταξίδεψαν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Το τριήμερο πέραν της συναυλίας περιελάμβανε ιστορικά αφιερώματα, θεατρικό δρώμενο από το εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου Ευβοίας, με τίτλο
«Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», του Στρατή Δούκα, προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ, εισήγηση του Λουκά Χριστοδούλου, προέδρου ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων Ελλάδας, με θέμα, «Η άφιξη των προσφύγων, στην Αττική», αφήγηση καταγεγραμμένων μαρτυριών και λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τον Τάκη Χρυσικάκο, μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρήστο Τσιαμούλη και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού σύλλογος γυναικών, «Απολλωνία» και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια το τριημέρου λειτούργησε έκθεση λαογραφικού περιεχομένου με τίτλο «Κειμήλια- Μαρτυρίες- Μνήμες», σε επιμέλεια, υλοποίηση του Στ. Χατζηστεφάνου. Στα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του βιβλίου, της Eιρήνης Βεκρή, «Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνίες να ανθίσουν».
Το τριήμερο έκλεισε, όπως κάθε χρόνο, με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου Μικρασιατών στο πάρκο Αγ. Ιωάννη στη Βούλα.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ.Κωνσταντέλλος , o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ψαλλίδας, η Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Π.Π.Α. Μαρία Μπραϊμνιώτη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Παπαμιχαήλ, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Νανά Κάραγιαν και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Διονύσης Γεωργουλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δαβάκης, Σπύρος Βαλάτας, ο συμπαραστάτης του Δημότη Σωτήρης Ελευθερίου, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βούλας Νατάσα Κουρεντζή, οι σύμβουλοι δημοτικών ενοτήτων, Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου, Ελίνα Μελέτη και Βίκυ Αμπελικάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ