Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Εκρηκτική Ανάσταση με κοκτέιλ μολότοφ και κροτίδων σε Ελληνικό, Γλυφάδα και Βούλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Zημιές στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, προκλήθηκαν το βράδυ της Ανάστασης από ρίψη μολότοφ και πυροτεχνημάτων.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Αγαπητά Μέλη,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι,
Χριστός Ανέστη!
Εχθές το βράδυ στην πλατεία των Σουρμένων την ώρα της Ανάστασης εκτοξεύθηκαν εκατοντάδες βεγγαλικά.
Την ίδια στιγμή, πήρε φωτιά για λόγους που διερευνώνται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο – έδρα του συλλόγου μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές σε όλο το κτήριο. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα ανδρών, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστικής σημασίας.
Ήδη από σήμερα το πρωί, ανήμερα του Πάσχα, ξεκίνησε η λεπτομερής αποτίμηση των ζημιών. Λόγω όμως, των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο κτήριο, συνολική εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες.
Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες, η Ένωση Ποvτίων Σουρμένωv θα συνεχiσει απτόητη να προάγει τον πολιτισμό και να διασώζει την ποντιακή ιστορία. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι της περιοχής και του συλλόγου μας, εδώ και εκατό χρόνια ξεπερνούν τις όποιες αντιξοότητες και συνεχίζουν το πολιτιστικό και κοινωνικό τους έργο. Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Στυλ. Σαραφίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Π. Γιαντομίδης”

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Τερψιθέα της Γλυφάδας, λαμπάδιασε η κατασκευή που βρίσκεται στην πλατεία. Όπως λένε οι κάτοικοι οι φλόγες έφταναν τα 15 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ