Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Δήμος 3Β: Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει τεθεί το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΤΣΔΣΑ) του Δήμου  Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

Στόχος είναι όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να μπορέσουν να το μελετήσουν και να καταθέσουν σχετικές παρατηρήσεις ή προτάσεις.

Η επικαιροποίηση του ΤΣΔΣΑ, το οποίο είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από
το 2015 μαζί με τον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, είναι προσαρμοσμένο με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018 με στόχο την ενίσχυση της μείωσης των στερεών αποβλήτων και την εκτροπή από την ταφή.

Όπως αναφέρεται, ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός δίνει έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, στη Διαλογή στην Πηγή ενώ τονίζει ιδιαίτερα το ρόλο των δήμων για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να σταλούν (μέσω e-mail) έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στο [email protected] .

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ