Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Επαναλειτουργεί η δομή φροντίδας «Μένουμε Σπίτι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του επερχόμενου lockdown, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με τη λειτουργία της δομής φροντίδας «Μένουμε Σπίτι».

Στόχος της δομής είναι η εξυπηρέτηση όσων δεν είσαι σε θέση να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι άνω των 65 ετών.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο τηλέφωνο 213 2020120, η υπηρεσία θα δέχεται τηλεφωνικά αιτήματα από όσους ανήκουν στις εξυπηρετούμενες κατηγορίες σχετικά με:

  • Την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.
  • Τη συνδρομή στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Τη διεκπεραίωση αιτημάτων τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά
  • Τη συνεργασία με δομές υγείας για την έκδοση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων
  • Τη διεκπεραίωση κάθε άλλης εργασίας συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ειδική εφαρμογή για κινητές συσκευές που μεταξύ άλλων, διευκολύνει τη διαδικασία αποστολής των SMS που απατούνται για τις μετακινήσεις. Η εφαρμογή με την ονομασία ΒΒΒ ΜένουμεΣπίτι είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και ANDROID.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ