Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Βράβευση των μαθητών της πόλης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με τον περιβαλλοντικό φορέα NoWaste21, διοργάνωσαν και υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2021-2022 στα 10 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας και Διαλογής στην Πηγή.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως των μαθητών αλλά μέσω αυτών και των γονέων τους, σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Διαλογής στην Πηγή.

Η NoWaste21 διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στους μαθητές με τον τίτλο «Κυκλική Οικονομία και Μέλλον Χωρίς Απόβλητα», και οι εκπαιδευτικές της δράσεις, έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η υλοποίηση του έργου έγινε με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΑΦΗΣ, COMBATΤ, και της RECYCOM.

Ο αρχικός κύκλος εκπαιδεύσεων των μαθητών και εκπαιδευτικών των συμμετεχόντων σχολείων, πραγματοποιήθηκε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2021 με δια ζώσης και διαδικτυακές εκπαιδεύσεις, ενώ δημιουργήθηκε και διανεμήθηκε στους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων ενημερωτικός οδηγός «Κυκλικής Οικονομίας και Μηδενικών Αποβλήτων». Η επικοινωνία και η ευαισθητοποίηση των μαθητών ήταν διαρκής σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνδυάζονται με την πιλοτική εφαρμογή «Διαλογή στην Πηγή», που περιλαμβάνει τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης σε κάθε σχολείο, για χωριστή διαλογή 6 ρευμάτων ανακύκλωσης: α) Χαρτί-Χαρτόνι, β) Πλαστικές, Μεταλλικές και Σύνθετες συσκευασίες (PMD), γ) Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Συσκευές, δ) Οικιακές Μπαταρίες, ε) Ρούχα και στ) Πλαστικά Καπάκια.

Η καταγραφή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται από τη NoWaste21, για το κάθε σχολείο ξεχωριστά, με σκοπό την διεξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων, για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου και επιβράβευσης των σχολείων με τις καλύτερες επιδόσεις, η οποία θα πραγματοποιεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου, και ώρα 19.00 στο Θέατρο «Σοφία Βέμπο».

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
19:00 Έναρξη Εκδήλωσης

Χαιρετισμοί:
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος – Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Νίκος Βάσης – Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Έργων
Δρ. Μιλτιάδης Καβράκος – Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Δρ. Έφη Τριτοπούλου – Πρόεδρος NoWaste 21, Υπεύθυνη Έργου
Σοφία Τζαρούχη – Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης
Δημήτρης Παπασωτηρίου – Διευθυντής Marketing και ΟΤΑ, ΕΕΑΑ
Απονομή Βραβείων – Δώρων Προσφορά της ΕΕΑΑ
Σε δύο σχολεία με τις καλύτερες επιδόσεις στη Διαλογή στην Πηγή
Εκπρόσωπο των Φορέων Υποστήριξης του Προγράμματος: Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ, Combatt, Recycom
Απονομή Επιστολών Επιβράβευσης στα σχολεία για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα

20:30 Προβολή Βίντεο – διοργάνωση εικαστικών δρώμενων σε σχολεία κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Λήξη Εκδήλωσης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ