Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Συζήτηση από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προστασία του εαυτού μας, της περιουσίας μας αλλά κυρίως των παιδιών από κακόβουλες ή εγκληματικές ενέργειες μέσω διαδικτύου είναι τι θέμα του ραντεβού με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της επόμενης Τετάρτης 7 Απριλίου στις 18:00.

Τον τελευταίο χρόνο κατά τη διάρκεια της καραντίνας σημειώθηκε σημαντική αύξηση χρήσης του διαδικτύου για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μας, τις οικονομικές συναλλαγές, τα ψώνια, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με φυσικό επακόλουθο τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κυβερνοεγκλήματος.

Ενημέρωση για το θέμα θα μας παρέχουν αξιοματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις γνωστές καταγεγραμμένες επιτυχίες στον τομέα. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια, οι διαδικτυακές αγορές και ο σεξουαλικός εκβιασμός και εξαναγκασμός μέσω διαδικτύου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Χαιρετισμοί:

  • Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
  • Βασίλης Παπαμιχαήλ, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής Οικονομίας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ακολουθεί ενημέρωση από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα δοθεί ο λόγος στο κοινό για ερωτήσεις και θα σταλούν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές προφύλαξης, σε όλους όσοι εγγραφούν στην παρακάτω πλατφόρμα όπου δηλώνετε συμμετοχή.

Πληροφορίες 

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://lu.ma/kyvernoegklima

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παράλληλα, για όσους δεν μπορέσουν να συμμετέχουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζωντανά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ