Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα στο παλαιό οικισμό Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιταχύνονται οι ρυθμοί ολοκλήρωσης της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης, ύψους 134.000 ευρώ.

Σε σχετική συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης με τον εκπρόσωπο του μελετητικού σχήματος, παρουσία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων κας Κοσμίδη, επισήμανε πως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Σ΄αυτό το πλαίσιο ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών, όσο είναι δυνατόν και καμία χρονοτριβή στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί.
Η μελέτη αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων και χυτών αγωγών σε ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού τομέα της πόλης, καθώς και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης πριν την τελική εκβολή των συλλεκτήρων στο ρέμα Εσχατιάς.
Ταυτόχρονα η δεύτερη μελέτη που αφορά την συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της υπόλοιπης περιοχής του παλαιού Μενιδίου με την κατασκευή δικτύου ομβρίων και χυτών αγωγών, καθώς και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης πριν την τελική εκβολή των συλλεκτήρων στο ρέμα Εσχατιάς, είναι σε φάση δημοπράτησης.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζουμε και στην έγκαιρη ολοκλήρωση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική μας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ