Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Παράδοση δύο απορριμματοφόρων και 200 καφέ κάδων στο Δήμο Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 παρά την δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός έγινε η «πράσινη αρχή» στην Ανατολική Αττική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συμμετείχε στην παράδοση δυο απορριμματοφόρων σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ο Δήμος Αχαρνών είναι ο πρώτος Δήμος της Ανατολικής Αττικής που παραλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή μέσω ενός σχεδίου επιθετικής ανακύκλωσης.

Το επόμενο διάστημα σταδιακά θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός και σε άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη από τον Αντιπεριφερειάρχη για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν εκατοντάδες τόνους κηπαίων αποβλήτων (κλαδέματα) να ξεκινήσουν άμεσα την χωριστή συλλογή και αξιοποίηση τους όπως και την καθιέρωση της οικιακής κομποστοποιήσης των οργανικών υπολειμμάτων παράλληλα με την ανακύκλωση συσκευασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ