Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Και ο Δήμος Αχαρνών στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένας δήμος της Αττικής, αυτός των Αχαρνών, αποβλέπει στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 441.851 ευρώ, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση σημείων φόρτισης και στάθμευσης, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο μαζί με άλλες παρεμβάσεις, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να μισθώνουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος.

Έτσι, ο δήμος Αχαρνών ευελπιστεί να επιτευχθεί η μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, η διευκόλυνση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο περιορισμός της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου, η προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και η εξοικείωση με την ηλεκτροκίνηση.

«Παράλληλα με τα απαραίτητα έργα υποδομής, στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Δουλεύουμε καθημερινά για να κάνουμε τις Αχαρνές μια σύγχρονη, πράσινη πόλη με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και συνέχισε λέγοντας: «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα πρωτοβουλία μας για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα.

Με δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που εξασφαλίσαμε μαζί με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Κόνταρη, ύψους 441.000 ευρώ, θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμες αστικές μετακινήσεις. Το χρωστάμε στην πόλη μας και στα παιδιά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ