Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής: Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή των Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής, η μεγάλης γιορτής των Αχαρνών έλαβε χώρα σήμερα.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρα, τελέστηκε με ευλάβεια και λαμπρότητα στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ ακολούθησε λιτάνευση της σεπτής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, άλλων επισήμων και πλήθους πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν.

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής καθιερώθηκε από την Εκκλησία σε ανάμνηση των εγκαινίων του ομώνυμου Ιερού Ναού που έχτισε τον 5ο αι. ο Λέων ο Α΄ στην Κωνσταντινούπολη δίπλα σε αγίασμα προς τιμήν της Παναγίας, τα οποία τελέστηκαν την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής των Αχαρνών που γίνεται κάθε χρόνο από το 1900 που καθιερώθηκε και μετά, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πανηγύρι του 1904 για παράδειγμα, ο σιδηρόδρομος έκοψε 4.000 εισιτήρια, οι επιβάτες στέκονταν όρθιοι και χρειάστηκε να προστεθούν επιπλέον βαγόνια και αμαξοστοιχίες ενώ κάθε συρμός σερνόταν από δύο μηχανές.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ