Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Δήμος Αχαρνών: Με λαμπρότητα και ευχάριστες ειδήσεις ο εορτασμός του Πολιούχου των Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα και ευχάριστες ειδήσεις ο εορτασμός του Πολιούχου των Αχαρνών. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Αγίου Βλασίου

Με παραδοσιακό τρόπο αλλά και με την είδηση της έγκρισης της χρηματοδότησης του κεντρικού ναού εορτάστηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ο Πολιούχος των Αχαρνών Άγιος Βλάσιος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την παρουσία πλήθος κόσμου και επισήμων οι οποίοι στη συνέχεια συνόδευσαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου, την Ιερά εικόνα. Η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα στους κεντρικούς δρόμους τις πόλης και με τις ανάλογες τιμές, ενώ η εικόνα μεταφέρθηκε από τους τσολιάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Αχαρνών και συνοδεύτηκε από άγημα του στρατού και τις Γριζοφόρες.

Μετά το πέρας της περιφοράς, μπροστά στην είσοδο του Αγίου Βλασίου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ανακοίνωσαν την έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Αγίου Βλασίου από το πρόγραμμα Φιλόδημος και ευχαρίστησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα όπως και τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη βοήθεια που πρόσφεραν και τον αγώνα που έδωσαν για να βρεθεί λύση στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του κεντρικού ναού των Αχαρνών.

“Σήμερα ξημέρωσε μια σημαντική μέρα για τον τόπο μας. Είναι διπλή γιορτή καθώς με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου με 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αγίου Βλασίου. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα χρηματοδοτήσει με 500 χιλιάδες ευρώ την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Ευχαριστώ τον κ. Πέτσα για τον αγώνα που έδωσε για να εγκριθεί το έργο. Ευχαριστώ τον κ. Πατούλη για τη στήριξη στο Δήμο μας. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα που μαζί, παρά τις δυσκολίες, δώσαμε αυτόν τον αγώνα για να επισκευαστεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Βλασίου” ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών σε σχετική δήλωσή του.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Αρβανίτικους χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων μπροστά στην κεντρική πλατεία και υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Σπύρου Μπρέμπου. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι: Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου, Αντώνης Μυλωνάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Βλάχου και Θανάσης Κατσιγιάννης, ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποψήφιοι κομμάτων, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τόπου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ