Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Δήμαρχος Αχαρνών: Θα κατασκευαστούν 5 νέα σχολεία – «Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός αποκάλυψε μεταξύ άλλων σε δήλωση του πως «Θα κατασκευαστούν  5 νέες σχολικές μονάδες» στο δήμο, τονίζοντας μάλιστα πως «κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά γίνει».

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη σχετική μελέτη ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης 142.000€, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή «δρομολογείται η μελέτη για την κατασκευή του 35ου νηπιαγωγείου Αχαρνών».

Από ποιους υπεγράφη η σύμβαση

Ειδικότερα, η σύμβαση υπεγράφη χθες Παρασκευή 20/01 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θαναση Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού.

Στην προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική προκειμένου τα παιδιά να εκπαιδεύονται με ασφάλεια σ΄ένα σύγχρονο περιβάλλον, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάνναρης επισήμανε: «Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα και η βελτίωση των υποδομών παιδείας, για εμάς, την εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, αποτελεί μέγιστη στρατηγική επιλογή, γιατί τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε πως «στον Δήμο Αχαρνών θα κατασκευαστούν  5 νέες σχολικές μονάδες κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», όπως υπογράμμισε.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που με τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) και την Περιφέρεια Αττικής καθώς δρομολογείται η μελέτη για την κατασκευή του 35ου νηπιαγωγείου Αχαρνών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΚΤΥΠ αλλά και στον Περιφερειάρχη ο οποίος εξασφάλισε τους πόρους της χρηματοδότησης αυτών των τόσο σημαντικών έργων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αχαρνών.

Πηγή: xtypos.gr

Δείτε επίσης=> Δήμος Αχαρνών: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικά έργα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ