Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε τους Ρουμάνους Πυροσβέστες για τη συμβολή τους στις πυρκαγιές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στην Γκορυτσά, για να τιμήσει τη Ρουμάνικη Εξειδικευμένη Μονάδα Επέμβασης σε δασικές πυρκαγιές κατά την αποχώρηση τους από τη χώρα.

Το ειδικό αυτό κλιμάκιο απαρτιζόταν από 142 έμπειρους πυροσβέστες από όλα τα μέρη της Ρουμανίας και βοήθησαν καθοριστικά στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου. Ιδιαίτερη δε, στάθηκε η αρωγή των Ρουμάνων πυροσβεστών στην φωτιά των Βιλίων, κατά την οποία και κινδύνεψε η κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου. Εκεί, με δική τους πρωτοβουλία, μετά την κατάσβεση, οι Ρουμάνοι εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν και να συνεισφέρουν στο πλευρότων Ελλήνων πυροσβεστών, μέχρι να παρέλθει οριστικά ο μεγάλος κίνδυνος από τις αναζωπυρώσεις ή την εκδήλωση κάποιας νέας πυρκαγιάς.

Κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, τελέστηκε η ιεροτελεστία του Μικρού Αγιασμού, ως ευχαριστήρια δέηση για την αίσια έκβαση των πραγμάτων και εκεί ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, για όλη αυτήν την ανεκτίμητη βοήθεια, ευχαρίστησε τους ομόδοξους αδελφούς μας πυροσβέστες, ολόψυχα, τόσο για τις ηθικές αρετές που επέδειξαν, όσο και για τον απόλυτο επαγγελματισμό τους, απονέμοντας τους σχετική Τιμητική Πλακέτα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου: «Οι Ελληνορουμανικές σχέσεις κρατούν πάνω από 200 χρόνια, πριν από την Επανάσταση του Γένους. Διαθέτουν βαθιές ρίζες και είναι πανίσχυρες και τρανή απόδειξη η βοήθεια που λάβαμε από το παρόν Σώμα. Ο επαγγελματισμός σας, η τόλμη σας, η τεχνολογική και επιχειρησιακή σας εξέλιξη, ο ηρωισμός σας, θα γραφούν με ανεξίτηλα μελάνια στην σύγχρονη Ιστορία μας ».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και η Πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Συλλόγου Ασπροπύργου, κ Μαριάννα Κοντουράρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ