Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση που οργανώθηκε την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου από τον Δήμο Ασπροπύργου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κα Σοφία Μαυρίδη, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Ι. Μαλλιάτση και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μπαλόνια στους υπαλλήλους του Δήμου, σε καταστήματα και σε περαστικούς, σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εξάλειψη φαινομένων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Το μήνυμα ήταν ένα κι ήταν ηχηρό. Μίλα. Σπάσε τη σιωπή.

Η Αντιδήμαρχος, δήλωσε σχετικά: «Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο Δήμος Ασπροπύργου μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας αγκαλιάζει τις γυναίκες αυτές που βιώνουν καθημερινά κάθε μορφή έμφυλης βίας. Σε μια περίοδο έξαρσης του φαινομένου, είναι περισσότερο τώρα απαραίτητο από ποτέ άλλοτε να ενημερωθούμε και να προβούμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουμε στην εξάλειψη αυτού του παραβατικού φαινομένου. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε να ανοίξουν τα κλειστά στόματα και να μιλήσουν, ώστε να μην έχουμε άλλα κλειστά μάτια.»

Ο Δήμος Ασπροπύργου στέκεται στο πλευρό όλων των γυναικών, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όπου παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ