Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Με ηλεκτρικά οχήματα εξοπλίζεται ο Δήμος Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναρτήθηκε η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανού Πέτσα για την ένταξη ενός ακόμη έργου του Δήμου Ασπροπύργου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που αφορά την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Για την απόφαση αυτή ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας, και Αποδοτικότητας, και Αγροτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Νέζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιβράβευση» της υποβληθείσας πρότασης από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού καθώς και την πολύτιμη συνεισφορά της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στη σύνταξη της πρότασης.

Με το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται ο υπηρεσιακός στόλος οχημάτων με:
• Ένα επιβατικό όχημα πέντε θέσεων
• Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο έξι θέσεων
• Ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με υδραυλικά ανατρεπόμενο κάδο
• Δύο μικρά ηλεκτρικά φορτηγά ανοικτού τύπου
• Ένα ηλεκτρικό σάρωθρο
• Έξι ηλεκτρικούς φορτιστές οχημάτων

Η χρήση τους θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα συμβάλλει στην οικονομικότερη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε ότι: «Ξεκίνησε με το 4ο Δημοτικό και συνεχίζεται με την ηλεκτροκίνηση. Η πρόταση που εγκρίθηκε έγινε με γνώμονα την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος μας καινούργια, ασφαλή οχήματα σύγχρονων προδιαγραφών στη Δημοτική Συγκοινωνία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ