Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Η ώρα αλληλεγγύης έφτασε στο Δήμο Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Ασπροπύργου για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Ελλάδας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Με επιστολή του, προς τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Νέων Κοινωνικών Δομών, κ. Γεωργία Πηλιχού, ο Εκπρόσωπος Φοιτητών Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Σταύρος Σωτηρίου ενημέρωσε για την πρόθεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνδράμει τους πληγέντες συνανθρώπους στην Πατρίδα Ελλάδα.

Έτσι, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Δήμου Ασπροπύργου για την άμεση παράδοση των αγαθών, που συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια των Πανεπιστημίων της Κύπρου αλλά και πολλών αδελφών Κυπρίων προς τους κατοίκους των πυροπαθών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την τιμητική αυτή ανάθεση και επικοινωνώντας προσωπικά με όλους τους Δημάρχους των πληγέντων περιοχών, από κοινού με την κ. Πηλιχού, ανέλαβαν τον συντονισμό και τη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης. Η Δημοτική Σύμβουλος προχώρησε μαζί με τα αρμόδια δημοτικά στελέχη στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 παραδόθηκε, από κ. Γεωργία Πηλιχού, ένα κοντέινερ με 22 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία της Επιτροπής, που συστάθηκε ειδικά για τους πυρόπληκτους δημότες της ευρύτερης περιοχής.

Την επομένη, Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, η κ. Πηλιχού παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Παναγιώτη Κολοβέντζο και τον κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κοινωνικού Παντοπωλείου, ένα ακόμα κοντέινερ με 25 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με διανομές τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ