Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το Σπαθάρειο Μουσείο Αμαρουσίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Γαλλικού Σχολείου Marie Curie

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 άνοιξαν τις πύλες τους τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου (Λαογραφικό Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών) και οι χώροι τους δέχτηκαν και πάλι επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα μοναδικά τους εκθέματα.

Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία του δημοτικού σχολείου Marie Curie της Γαλλίας επισκέφθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θέμα «Μοιραζόμαστε το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δεδομένου ότι οι Oλυμπιακοί Aγώνες θα τελεστούν στο Παρίσι το 2024.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο και την προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου Μένια Σπαθάρη. Έμειναν ενθουσιασμένοι από τον μαγικό κόσμο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Έλαβαν πληροφορίες και υλικό για το σχολείο τους, ενώ υποσχέθηκαν να επιστρέψουν στο Μαρούσι και το Μουσείο με τους μαθητές τους, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά και να διασκεδάσουν με τον Έλληνα λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη. Ενημερώθηκαν δε για την εβδομάδα των διαδικτυακών παραστάσεων που θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 17 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 και θα μεταδοθεί από το maroussi.gr και τα social media του Δήμου και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα της εμπειρίας και ψυχαγωγίας με τον Καραγκιόζη.

Ο κ. Γ. Νικολαράκος μετέφερε στους επισκέπτες τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και την ικανοποίησή του διότι με αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας αποδεικνύεται πως το Μαρούσι είναι ένα διεθνές τοπόσημο πολιτισμού για σειρά παραγόντων που το κάνουν ξεχωριστό όπως το Θέατρο Σκιών, η Κεραμική, ο Ολυμπισμός κ.α.

Κατά την επίσκεψη της ξένης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από τον Διευθυντή του Γαλλικού σχολείου Marie Curie Vannier Emmanuel και τη δασκάλα του ιδίου σχολείου Zimberger Anne Laure, παρόντες ήταν ακόμη η καθηγήτρια Γαλλικών του Saint Joseph Πένη Μητροπούλου, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Saint Joseph Χριστίνα Ζούρου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ