Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το Μαρούσι προάγει την υγεία των ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με πλήθος ομιλητών καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που σχετίζονται με την καλή υγεία και την εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Την ημερίδα με θέμα: «Προβλήματα υγείας και ποιότητα ζωής στην Τρίτη ηλικία» πραγματοποίησε η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρίας Ιωάννη Καραϊτιανό, και την ομάδα επιστημόνων που τον πλαισιώνουν που μέσα από τη δραστηριοποίησή τους αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της Τρίτης ηλικίας, τις δυσκολίες και τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας όπως οστεοπόρωση, διαταραχές θρέψης, υπέρταση, αλλά και οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πτώσεις και κατάγματα, καρκίνο του προστάτη και γυναικολογικό καρκίνο.

Επίσης, θέματα όπως η κατ’ οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων και η σημασία του υποστηρικτικού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, η ομορφιά στην Τρίτη ηλικία και οι ιδιαιτερότητες στη χειρουργική των υπερηλίκων, αναπτύχθηκαν, επίσης, από έγκυρους ομιλητές στη διάρκεια της ημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ