Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το Μαρούσι αποκτά μια παιδική χαρά φιλική στο… περιβάλλον!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση κυλινδρικών φωτοβολταϊκών πάνελς στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στον Δήμο Αμαρουσίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProDeSa για την υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτικά κτίρια. Το έργο αυτό αποσκοπεί στην υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και ακόμη έξι Δήμων της Αττικής, στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου για το θέμα αυτό δηλώνει: «Οι δεσμεύσεις μας για προστασία του περιβάλλοντος και ασφάλεια στους πολίτες γίνονται πράξη. Η παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος δεν είχε δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Επιλέξαμε τη βέλτιστη λύση που σέβεται το περιβάλλον αποδίδοντας στους Μαρουσιώτες μία φωτεινή πλέον παιδική χαρά και γειτονιά, με μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Επιπλέον της πράσινης ενέργειας που εισάγουμε στους κοινόχρηστους χώρους, χρησιμοποιούμε και τις πλέον καινοτόμες λύσεις καθώς τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών με προφανή τη μεγάλη αποτελεσματικότητά τους. Το Μαρούσι μπαίνει σε μία νέα εποχή και στον τομέα της παραγωγής και διαχείρισης της ενέργειας και πολύ σύντομα και νέα έργα θα βελτιώσουν σημαντικά την ευζωία και την ασφάλεια στην πόλη».
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ